Logo BsGW. Belastingsamenwerking Gemeenten en WaterschappenLogo BsGW. Belastingsamenwerking Gemeenten en Waterschappen

Wat te doen bij phishing?

Een valse e-mail van BsGW?

Heeft u een e-mail of andere reactie van BsGW ontvangen? En vertrouwt u het niet helemaal? Of twijfelt u over de echtheid? Neem dan contact met ons op. Meld phishing ook altijd bij de Fraudehelpdesk.

Wat is phishing?

Phishing is een vorm van fraude. Criminelen proberen mensen te misleiden met valse e-mails, brieven of andere berichten. Met persoonlijk aangeschreven e-mails en berichten die lijken op die van bekende en betrouwbare bedrijven, proberen ze inloggegevens te achterhalen of betalingen te ontvangen.

Het phishing bericht is vaak niet van echt te onderscheiden. In het bericht staat meestal een link waarop geklikt moet worden. En dan kom je op een valse website die ook weer lijkt op de echte website van een bekend en betrouwbaar bedrijf. Er zijn ook mails waarin ze vragen om een wachtwoord, creditcard-informatie of betaling.

Meer informatie

De politie geeft op haar website uitgebreide uitleg en informatie over phishing. Ook leest u er wat u kunt doen als u slachtoffer bent geworden van phishing.Bent u tevreden met dit antwoord?

Naar bovenliggende pagina