Logo BsGW. Belastingsamenwerking Gemeenten en WaterschappenLogo BsGW. Belastingsamenwerking Gemeenten en Waterschappen

Wat is eHerkenning?

eHerkenning is opvolger van 'DigiD voor bedrijven'. Het is eigenlijk ook een soort zakelijke DigiD: waar burgers DigiD gebruiken om veilig in te loggen bij overheidsinstanties, doen bedrijven dat via eHerkenning.

eh3.jpg Dit is het betrouwbaarheidsniveau dat nodig is om bij BsGW in te loggen.

Inloggen bij overheidsinstanties

Vroeger moest een bedrijf bij elke instantie een account aanmaken. Met eHerkenning logt u als bedrijf via één persoonlijke inlogsleutel in bij ruim 400 organisaties in de (semi-)publieke sector.

Hoe vraag ik eHerkenning aan?

eHerkenning wordt uitsluitend verstrekt door een select aantal partijen. U vraagt eHerkenning bij een van deze partijen aan.

  • Connectis
  • Reconi
  • Digidentity
  • KPN
  • QuaVadis
  • Z login

Let op: Alleen bedrijven die ingeschreven zijn bij de Kamer van koophandel kunnen eHerkenning aanvragen. De aanvraag duurt enkele dagen. 

Wat houden de betrouwbaarheidsniveaus in?

U kunt kiezen uit verschillende betrouwbaarheidsniveaus. Het ene verzoek vereist een hoger niveau (en een striktere controle) dan het andere. Dit is omdat een bedrijf bij de overheid kan aankloppen voor veel verschillende zaken. Het opvragen van informatie uit het Handelsregister van de KvK is heel iets anders dan het aanvragen van een vergunning. Om in te loggen op Mijn BsGW met eHerkenning is betrouwbaarheidsniveaus 3 noodzakelijk.


Bent u tevreden met dit antwoord?

Naar bovenliggende pagina