LogoLogo

Hoe geef ik een machtiging voor automatische incasso af?

U betaalt uw aanslag eenvoudig via automatische incasso. Het aanslagbedrag schrijven we dan in maximaal 10 maandelijkse termijnen automatisch van uw bankrekening af. Hiervoor dient u eerst een machtiging af te geven (als u dit niet al gedaan heeft in voorgaande jaren). Het voordeel van betalen via automatische incasso is dat u uw aanslag in meerdere termijnen betaalt.

Machtiging afgeven

Een machtiging tot automatische incasso geeft u af op Mijn BsGW. Ook kunt u telefonisch een machtigingskaart aanvragen via 088-8420420. 

U kunt ook later in het jaar nog een machtiging tot automatische incasso afgeven. Ook na het ontvangen van een aanmaning is betalen via automatische incasso nog steeds mogelijk. Het openstaande bedrag schrijven we dan af in de nog resterende termijnen.

We schrijven de termijnbedragen maandelijks af rond de 25e van de maand. 


Uitzonderingen 

Het is niet voor alle belastingen mogelijk om via automatische incasso te betalen. Ook zijn er belastingen waarvoor afwijkende termijnen gelden bij de automatische incasso. Op uw aanslagbiljet vindt u altijd terug of we het aanslagbedrag automatisch incasseren en in hoeveel termijnen.

Bent u tevreden met dit antwoord?

Naar bovenliggende pagina