Logo BsGW. Belastingsamenwerking Gemeenten en WaterschappenLogo BsGW. Belastingsamenwerking Gemeenten en Waterschappen

Waarom controleren jullie op het bezit van een hond?

Regelmatig controleren medewerkers van BsGW huis-aan-huis op het bezit van honden. Dit gebeurt ieder jaar. De controleurs bellen bij inwoners aan om het hondenbezit te bekijken. Als de controleur bij u aanbelt, kan hij zich legitimeren. Vraag naar het legitimatiebewijs! 

Is uw hond aangemeld?

Iedereen die één of meer honden houdt, is belastingplichtig. En wettelijk verplicht hiervan aangifte te doen. Het aantal honden op een adres bepaalt de hoogte van de aanslag. Het tarief voor de hondenbelasting vindt u op deze website.  

Boete

Treft de controleur een hond aan die niet is aangemeld? Dan meldt de controleur deze alsnog aan. En legt mogelijk een boete op. We adviseren hondeneigenaren die hun hond(en) nog niet hebben aangemeld, dit alsnog zo spoedig mogelijk te doen. Daarmee voorkomt u een boete.

Aangifte via Mijn BsGW

Het aanmelden of afmelden van een hond kan eenvoudig via Mijn BsGW. Ook een wijziging in het aantal honden kunt u hier doorgeven. De melding verwerken we dan direct. Ook telefonisch kunt u een wijziging doorgeven. 

Let op: Niet alle gemeentes heffen hondenbelasting. Woont u in een van onderstaande gemeentes? Dan hoeft u uw hond niet aan te melden. In deze gemeentes betaalt u geen hondenbelasting. 

Beekdaelen, Bergen, Gulpen-Wittem, Leudal, Nederweert, Peel en Maas, Roermond, Stein, Voerendaal en Weert.Bent u tevreden met dit antwoord?

Naar bovenliggende pagina