Veel mensen hebben een valse e-mail ontvangen die doet voorkomen alsof het Centraal Justitieel Incasso Bureau achterstallige betaling van rioolheffing eist. In de mail wordt aangedrongen om directe betaling te doen.
Trap er niet in. Deze e-mail is vals en probeert u te misleiden om geld over te maken op een rekeningnummer van oplichters. Reageer niet op de e-mail, klik nergens op, ook niet op eventuele bijlagen!

Voor de goede orde: BsGW int geen belastingen via het Centraal Justitieel Incasso Bureau. Wij sturen nooit e-mails over achterstallige betalingen naar klanten.

Wat u moet doen met een valse e-mail

Heeft u een mail gekregen die u niet vertrouwt? Stuur deze dan door naar de fraudehelpdesk op hun speciale e-mailadres valse-email@fraudehelpdesk.nl om het bericht te analyseren. Of kijk op de website van de www.fraudehelpdesk.nl voor meer informatie. Eventueel nemen zij verdere stappen, zoals het plaatsen van een waarschuwing op hun site.
En gooi de e-mail meteen weg uit uw mailbox.

Met het doorsturen van phishingmails en andere misleidende berichten helpt u dus ook anderen! Als uw mail met zekerheid geïdentificeerd wordt als malware of phishing, krijgt u van de fraudehelpdesk dezelfde dag nog een mail terug met daarin meer informatie over de valse mail, plus tips over hoe u er veilig mee om kunt gaan.

Als u door de phishingmail financiële of andere schade heeft opgelopen, is het verstandig om ook aangifte van fraude te doen bij de landelijke politie op telefoonnummer 0900 - 8844.