Het Kadaster krijgt regelmatig vragen van inwoners die gaan over de belastingplicht. Bijvoorbeeld: "Ben ik wel of niet belastingplichtig?" en "Wilt u in de registratie aanpassen dat ik niet belastingplichtig ben?". Het zijn vaak verzoeken om iets te wijzigen in de belastingplicht.

Het Kadaster kan deze gegevens echter niet wijzigen en vragen hierover niet beantwoorden. Hiervoor moet u bij BsGW zijn. BsGW is namelijk verantwoordelijk voor het opleggen van de aanslag en het bepalen van de belastingplichtige. Kijk voor meer informatie in de rubriek 'Veel gestelde vragen' op deze site.

Als er sprake is van eigendom, is de eigenaar belastingplichtig. De belastingaanslag wordt dan opgelegd aan de eigenaar zoals deze staat geregistreerd in het openbare register van het kadaster. Voor een wijziging in de registratie van de eigendomsgegevens kunt u contact opnemen met een notaris.