Op de gecombineerde aanslag van gemeentelijke belastingen en waterschapsbelastingen die u ontvangt, staat ook de nieuwe WOZ-waarde voor het belastingjaar 2017 vermeld. Het is mogelijk om daartegen bezwaar te maken. Soms schakelen burgers daarbij de hulp in van gespecialiseerde bureaus die als gemachtigde namens u willen optreden. Deze bureaus adverteren om dit ‘gratis’ voor u te doen.

BsGW adviseert om eerst even te bellen met 088-8420420. In gesprek met een van onze taxateurs kan uw vraag direct worden beantwoord of uw probleem snel worden opgelost.

Echt gratis?

Want zoals zoveel dingen is gratis eigenlijk helemaal niet gratis. Er worden namelijk veel kosten gemaakt als deze bureaus voor u bezwaar maken en uiteindelijk betalen we daar allemaal aan mee. En misschien nog wel belangrijker, ......het is niet nodig: wij helpen u namelijk ook graag (en gratis)!

Niet eens met uw waarde?

BsGW stelt de WOZ-waarde van uw woning, bedrijfspand en/of grond vast. Dat gebeurt met de informatie die we hebben. Wij willen net als u namelijk graag dat de WOZ-waarde klopt. Wij hebben er geen enkel belang bij om de waarde te hoog of te laag vast te stellen. Neem dus contact met ons op via 088-8420420 als u het niet eens bent met de waarde.

Komt u er met BsGW niet uit?

Kunnen wij dit telefonisch niet met u oplossen, dan is het verstandig om een bezwaarschrift in te sturen. Bezwaar maken is altijd gratis, en u heeft er bijna nooit een gespecialiseerd bureau voor nodig. U kunt uw bezwaar heel gemakkelijk digitaal insturen via uw persoonlijke pagina op deze site.

Wie betaalt de kosten voor zo’n bureau?

Uiteindelijk betalen we dus allemaal mee aan de kosten die een gespecialiseerd bureau dat als gemachtigde voor u optreedt, voor u maakt. Dat zit zo: als een bezwaarschrift gegrond is kan BsGW wettelijk verplicht zijn om een onkostenvergoeding uit te betalen. Als u een bureau machtigt om namens u bezwaar te maken krijgt deze gemachtigde deze onkostenvergoeding die wel op kan lopen tot ruim €700,-. Zij verdienen dus aan deze onkostenvergoeding. De gemeente waarvoor BsGW werkt, maakt op deze manier meer kosten dan als u zelf rechtstreeks bezwaar maakt bij BsGW. Daardoor gaan de belastingtarieven omhoog. Dat is jammer en onnodig, want bezwaar indienen bij BsGW is altijd gratis.

Hebt u vragen of twijfels over uw WOZ-beschikking of over één van de gemeentelijke heffingen, bel dan eerst met de BsGW-belastingtelefoon 088-8420420. Wij verbinden u dan door met een taxateur die u graag verder wil helpen.