In de week van 28 februari 2017 worden ca 600.000 aanslagbiljetten gemeentelijke belastingen / waterschapsbelastingen voor het jaar 2017 bezorgd in Limburg. Zo'n 225.000 belastingplichtigen (37%) ontvangen de belastingaanslag van BsGW niet meer per post maar digitaal in hun persoonlijke digitale brievenbus van MijnOverheid. Ten opzichte van vorig jaar is dit aantal verdubbeld. Mensen die een digitaal aanslagbiljet ontvangen, krijgen geen papieren aanslagbiljet meer.

Digitaal aanslagbiljet

Wilt u uw aanslagbiljet digitaal ontvangen, meld u dan aan bij MijnOverheid. Steeds meer mensen activeren hun account op MijnOverheid.nl. Daardoor ontvangen zij het aanslagbiljet niet meer schriftelijk, maar digitaal in de Berichtenbox van MijnOverheid. Aanmelden is snel en eenvoudig geregeld. Om te registreren of in te loggen heeft u enkel uw DigiD nodig. Na de registratie kunt u direct gebruikmaken van de Berichtenbox. Zodra het aanslagbiljet in de Berichtenbox staat wordt dit via een e-mail bericht gemeld. Hiervoor moet u dan wel uw e-mailadres registreren bij MijnOverheid.

Registreer u vóór 15 februari op de Berichtenbox in MijnOverheid. U ontvangt het aanslagbiljet 2017 dan nog digitaal. Bent u al geregistreerd voor de Berichtenbox van MijnOverheid? Dan hoeft u niets te doen. U ontvangt het aanslagbiljet voor 2017 en verdere jaren dan digitaal.

Burgers die niet geregistreerd zijn op MijnOverheid.nl ontvangen het aanslagbiljet voor 2017 gewoon per post.